O nama

PLK je osnovan 1988. godine od strane Radovana Gavrilov. Tada se zvao Klub za dizanje tegova, a kasnije je egzistirao u okviru TRON Fitness Centra, da bi na kraju promenio naziv u Powerlifting klub Vršac (PLK Vršac). Zorica Gavrilov, supruga Radovana Gavrilov je takođe od samog početka pomagala klubu prilikom osnivanja, a od 1995. godine do danas neprekidno je bila na funkciji predsednice kluba. 
Na samom početku razvoja, postojala je samo teretana u kojoj su vežbali članovi koji su se bavili Powerlifting-om, a kasnije se to proširilo i na rekreativce. Klub je takođe uslužno ustupao svoju teretanu sportistima kao što su fudbaleri, rukometaši, teniseri, ragbisti i košarkaši.
PLK Vršac je prvi registrovani Powerlifting klub u Jugoslaviji, tj. Srbiji.
Klub je organizovao prva zvanična prvenstva u Powerlifting-u i Bench Press-u pod nazivom Powerlifting šampionati i Bench Press šampionati.
Prvo i najstarije Bench prvenstvo u zemlji održano je 1995. godine i to je prvenstvo sa najdužom tradicijom koje se održava i dan danas. Do tada su se održavala samo prvenstva u triatlonu. 
Klub PLK Vršac je bio promoter Powerlifting sporta u Jugoslaviji i Srbiji. Danas postoji veći broj klubova registrovanih kao Powerlifting klubovi u zemlji.
Klub je pored tradicionalnih prvenstava u Bench Press-u (koja se održavaju svake godine u martu ili aprilu), takođe bio organizator mnogih državnih prvenstava u triatlonu i Bench Press-u. 
Od 2000. godine PLK pomaže organizaciju Bench Press prvenstava srednjih škola opštine Vršac, Bela Crkva i Alibunar, gde je organizator takmičenja STŠ Nikola Tesla iz Vršca, na čelu sa profesorom fizičke kulture Predragom Nikolićem. 
Godine 2002. klub PLK Vršac je u saradnji sa Powerlifting Savezom Jugoslavije organizovao prvi put na ovim prostorima takmičenje u Strongman-u, u Vršcu. Od tada je Strongman u Srbiji uspešno nastavio svoj dalji razvoj. 
PLK Vršac je 2003. godine kao tehnički organizator u saradnji sa Powerlifting Savezom Srbije i Crne Gore u Vršcu organizovao prvo međunarodno takmičenje 6. Master Evropsko Prvenstvo u Bench Press-u. 
Sledeće godine, 2004. klub PLK Vršac je organizovao 10. Otvoreno Seniorsko Prvenstvo Evrope u Bench Press-u.
Bili smo višestruki prvaci države (kako ekipno, tako i pojedinačno) u Bench-u i Powerlifting-u. Iznedrili smo nekoliko velikih šampiona kao što su: Dobrivoje Đorđević, Vladan Hasečić, Radovan Gavrilov, Dragan Ristić, Gajta Danijel, Damir Krunić, Robert Karačoni, Davor Sovilj, Dragan Potočan, Dobrivoje Vasić, Gavrilo Gavrilov, Petar Milenković, Denis Petrovski. Svi pomenuti su višestruki prvaci države i državni rekorderi. 
Žene su se u početku Powerlifting-om bavile samo rekreativno, a u poslednjih nekoliko godina žene imaju učešće na takmičenjima, najpre u Bench Press-u, a potom i u triatlonu. Na takmičenjima su se istakle Sandra Drača, Dejana Mirčov, Nikoleta Lađa i Dragana Bajkanović. 
Od 2014. godine PLK uključuje i različite Fitness programe za žene kao što su Zumba, Pilates, Mix Aerobik. Kasnije se upotpunjuje i dečijim fitness-om (Školica sporta), programom Zumba Kids, kao i Salsom. 
Jedna od interesantnih karakteristika našeg kluba je ta što imamo članove koji su aktivni vežbači od samog osnivanja kluba (1988). Među njima su: Samir Alibegović i Slavoljub Korčakovski, a stariji članovi kluba koji su aktivni 15-20 godina su: Damir Lazin, Čedomir Nikolić, dr sci. med. Dragica Stanojlović, Milan Filipović, Jovan Obradović, Danijel Gajta, Dušan Kostić, Slavoljub Ivkov, Aleksandar Lilin, dr med. Aleksandar Krese, Aleksandar Stojaković, Mario Balan, Steva Rajković i Nenad Badovinac.
Kada su u pitanju strani državljani klub PLK ima članove iz Libije, Italije, Iraka, Sudana, Španije, Švajcarske, Rumunije, Mađarske, Austrije, Poljske, Holandije, Belgije, Velike Britanije, Francuske, Švedske, Norveške, Rusije, Belorusije, SAD-a, Australije i Turske.